top of page
bblog-news-landing-eng-700px.png
Zoeken
  • Vincent Langeree

Is er leven na Windows 7?

Op 14 januari volgend jaar zal Microsoft Windows 7 niet meer van updates en nieuwe functionaliteiten voorzien. Toch is het inmiddels ietwat verouderde besturingssysteem nog steeds erg populair, vooral onder zakelijke gebruikers. Is er voor hen leven na Windows 7?Windows werkplek
Windows 7

Tussen de lancering van Windows 7 en het huidige Windows 10 zit circa zes jaar verschil, maar tot voor kort voelde een meerderheid van de pc-bezitters er niets voor om hun oude besturingssysteem bij te werken. Het doet een beetje denken aan het einde van de ondersteuning van Windows XP in 2014. Onlangs streefde Windows 10 nipt het oudere Windows 7 voorbij in populariteit.


Dit betekent dat het oude besturingssysteem nog op veel computers staat, vooral bij zakelijke gebruikers die niet staan te springen om voor het hele bedrijf een upgrade naar Windows 10 door te voeren. Gelukkig worden zij niet gedwongen om op 14 januari volgend jaar over te stappen. Er is nog leven na Windows 7.


Het leven na Windows 7

“Hoewel veel van jullie al goed op weg zijn met de implementatie van Windows 10, begrijpen we dat iedereen zich op een ander punt in het upgradeproces bevindt”, aldus vicepresident Jared Spataro van Microsoft 365 tegen vooral zakelijke gebruikers. “We erkennen echter dat het tijd kost om apparaten te upgraden en nieuwe updateprocessen te implementeren.” Spataro kondigde in september vorig jaar het Windows 7 Extended Security Updates-programma (ESU) aan, dat tot januari 2023 loopt.


Onder het programma krijgen Professional- of Enterprise-klanten drie jaar lang extra ondersteuning voor Windows 7, maar daar betalen zij wel een flink bedrag voor. De ESU’s worden per apparaat verkocht en de prijs zal elk jaar omhoog gaan. “We willen mensen stimuleren om afscheid te nemen van Windows 7, maar niet op een straffende manier”, aldus Spataro.


Hoog prijskaartje

Toch zal de drempel om voor het Extended Security Updates te kiezen vermoedelijk erg hoog liggen en zal alleen voor grote klanten met diepe zakken weggelegd zijn. Volgens Microsoft-deskundige Mary Jo Foley moesten klanten in het verleden meerdere miljoenen dollars betalen om langer beveiligingsupdates te ontvangen.


Een leven na Windows 7 wordt dus voor velen onbetaalbaar na 14 januari 2020 en een update naar een nieuwer besturingssysteem wordt zo goed als onvermijdelijk. Deze update kan Windows 10 zijn, maar dat hoeft niet. Zo kun je bijvoorbeeld Windows 8.1 nog tot januari 2023 gebruiken.
Bron: Computer Totaal

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page